Статті

Друк

Міжнародна конференція «Tempus-Україна @20»

Автор: Микитенко Павло. Posted in Новини

IMG 048814 травня 2014 р. в готелі «Русь» пройшла Міжнародна конференція «Tempus-Україна @20», яка була присвячена святкуванню двадцятиліття Програми Tempus в Україні – програми співпраці України та Європейського Союзу у сфері вищої освіти. 

 


У роботі конференції взяли участь заступник першого проректора з науково-методичної роботи, директор Центру моніторингу якості освіти НПУ імені М.П. Драгоманова, менеджер проекту Tempus «Освітні вимірювання, адаптовані до стандартів ЄС» (2008-2012 рр..) В.П. Сергієнко та провідний спеціаліст Центру моніторингу якості освіти НПУ імені М.П.Драгоманова О.Л. Макаркенко.
IMG 0612
Конференцію було організовано Міністерством освіти і науки України, Національним Tempus-офісом в Україні та Європейським Союзом.
На конференції обговорювали досвід та досягнення виконання проектів програми Tempus в Україні за попередні 20 років і визначили шляхи подальшого впровадження і використання результатів програми за напрямами: модернізація навчальних програм, університетське врядування, вища освіта і суспільство.
Відкривав конференцію Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник, який відмітив, що в рамках програми Tempus Міністерство завжди підтримує вищі навчальні заклади, і вже 20 років виступає бенефіціаром та партнером в 72 проектах програми Tempus з поміж більше 200 проектів, що втілювалися за участі українських університетів.
IMG 0406
Також з привітальними словами виступили голова Представництва ЄС в Україні посол Ян Томбінські та керівник програми Tempus Клаус Хаупт.
Під час роботи секції "Модернізація навчальних програм" В.П. Сергієнко виступив із доповіддю про виконання проекту "Освітні вимірювання, адаптовані до стандартів ЄС", що визнаний одним з кращих за результатами впровадження.
IMG 1021
Протягом Церемонії нагородження були відзначені українські та європейські вищі навчальні заклади та виконавці проектів, що протягом 20 років програми Tempus в Україні продемонстрували актуальні, важливі та стійкі результати.
IMG 0360
Користуючись нагодою, вітаємо доктора педагогічних наук, професора В.П. Сергієнка з отриманням Диплому менеджера проектів програми Tempus за ініціативність, творчий пошук, сприяння розвитку міжнародної співпраці.

diplom