Статті

Друк

Програма "Відкритий світ"

 

Фото 1

Вітаємо з перемогою у відбірному конкурсі програми Конгресу США «Відкритий світ» методиста Науково-методичного центру моніторингу якості освіти Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова Олену Макаренко, магістрантку спеціальності 8.18010022 – «Освітні вимірювання» Програма «Відкритий світ» є єдиною програмою обмінів усередині законодавчої гілки влади США й отримує щорічне фінансування від Конгресу США. На контрактній основі із Центром «Відкритий світ» працює американська неурядова організація: «Американські Ради з Міжнародної Освіти»: ACTR/ACCELS (American Councils) (адміністрування i логістика програми).

 

Програма «Відкритий Світ» призначена для лідерів, які, незважаючи на свій молодий вік, уже виявили себе як професіонали своєї справи, показали свої сильні лідерські якості, і зацікавлені у вивченні американського досвіду й підтримці професійних та особистих контактів з американськими колегами після повернення до України.

Олена Макаренко бере участь в цій програмі з метою ознайомитися з науково-дослідною роботою у галузі тестології, системою оцінювання, опрацювання і представлення результатів діагностики якості освіти, структурою закладів вимірювання якості освіти, а також вивчити досвід передових університетів. Вона працює над темою кандидатської дисертації «Формування управлінської компетентності у майбутніх фахівців з освітніх вимірювань у процесі професійної підготовки» під керівництвом доктора педагогічних наук, професора, завідувача кафедри комп’ютерної інженерії, директора Науково-методичного центру моніторингу якості освіти Сергієнка Володимира Петровича.

 

Фото 2

Бажаємо їй успішної, цікавої та плідної подорожі до США!