Статті

Друк

Відкриті лекції доктора Жарко Вукмировича

1З 15 по 19 жовтня в нашому університеті було організовано лекторій з сучасної теорії тестів IRT та когнітивної психології і психометрії, проведений відомим фахівцем у галузі освітніх вимірювань, міжнародним консультантом Альянсу Програми сприяння зовнішньому тестуванню в Україні USETI доктором Жарко Вукмировичем.

 

 

Захід відбувся завдяки тісній співпраці Науково-методичного центру моніторингу якості освіти НПУ імені М.П. Драгоманова в особі директора Центру, доктора педагогічних наук, професора В.П. Сергієнка з Альянсом USETI, та проходив на базі Інституту інформатики. 

2

Доктор Вукмирович уже не вперше читає лекції для магістрантів спеціальності 8.18010022 – «Освітні вимірювання», випускаючою кафедрою якої є кафедра комп’ютерної інженерії (завідувач кафедри В.П. Сергієнко), та в цьому році його лекції відвідали аспіранти, докторанти, викладачі Інституту інформатики та інших інститутів університету.
3
У зв’язку з масовим впровадженням тестових технологій, зокрема, тесту, як точного і об’єктивного інструменту оцінювання якості освіти, в педагогічний процес, лекції з IRT та психометрії є надзвичайно актуальними і необхідними в навчанні нового покоління фахівців з освітніх вимірювань в Україні. Тому Ж. Вукмирович особливу увагу приділив базовим поняттям теорії IRT, її зв’язку з класичною теорією тестів, поняттю про логістичні моделі та інше. Заняття також проходили у формі семінарів, на яких слухачі працювали зі спеціально створеним для магістрантів з освітніх вимірювань денної та заочної форми навчання сайтом на платформі середовища MOODLE. Усі матеріали лекцій доступні на сайті http://psyeduassess.net/dragomanov для дистанційного вивчення даного курсу. 
4