Статті

Друк

Опитування учасників освітнього процесу щодо ОНП Міжнародна інформація (Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії) ОР Бакалавр

Автор: Микитенко Павло. Posted in Новини

Центром моніторингу якості освіти було проведено опитування серед учасників освітнього процесу (здобувачів освіти, випускників, науково-педагогічних працівників (НПП) та роботодавців) щодо якості ОНП Міжнародна інформація (Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії) ОР Бакалавр.

100% здобувачів освіти ознайомленні з принципами академічної доброчесності. Про академічну доброчесність 92,3% студентів дізналися від викладачів під час занять, 7,7% - під час вивчення спеціальної дисципліни, присвяченої питанням академічної доброчесності. 100% опитаних не порушують принципів академічної доброчесності.

57,1% випускників зазначили, що не потребували додаткового навчання, щоб отримати роботу. На думку 57,1% опитаних при працевлаштуванні  важливими є досвід роботи за фахом, знання державної мови (57,1%), навички спілкування (85,7%), вміння працювати в команді (42,9%), знання іноземної мови (85,7%), навички роботи з ПК (42,9%), наявність диплому за спеціальністю (71,4%).

Обираючи методи і форми провадження навчальної і наукової роботи, 100% викладачів враховують  думку здобувачів вищої освіти. 100% НПП вважають, що сучасний ринок праці  потребує  фахівців, які навчаються за ОНП Міжнародна інформація (Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії) ОР Бакалавр.

Під час опитування роботодавців на запитання: «Чи має для Вас значення диплом якого закладу вищої освіти має фахівець, який претендує на роботу у Вашій організації?» отримали відповідь так 71,4% та ні - 28,6%. 85,7% респондентів думають, що освітня програма Міжнародна інформація відповідає вимогам ринку праці та 14,3% - частково.

З результатами опитування можна ознайомитись за посиланням: Загальний звіт про опитування щодо ОНП Міжнародна інформація (Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії) ОР Бакалавр